Kirppuja ja sairaalaa

Italialaiseen sairaalaan olin tutustunut tähän mennessä vain tyttären syntyessä ja muutaman ensiapukäynnin yhteydessä. Tyttö alkoi viikko sitten oksentaa ja maha oli sekaisin ja kun kuumetta oli 40 ajattelin, että vatsatauti. Siinä vaiheessa huolestuin, kun parin paremman päivän jälkeen kuume nousi uudestaan yli 40 asteen ja oksennus ja ripuli jatkuivat. Siispä maanantaina soitin uudestaan perhelääkärille, joka oli jo kerran tutkinut tytön edellisellä viikolla. Tällä kertaa tuomio oli, että lasten ensiapuun.

IMG_4823

Niinpä menin tytön kanssa lasten ensiapuun, koska tyttö on 17 ja kuuluu siten sairaalassa vielä lastenpuolelle. Ensiavussa oli vain pari lasta, jotka odottivat jotain koetuloksia. Koputin ohjeiden mukaan oveen – ei vastausta. Vähän ajan kuluttua saapui yksi äiti poikansa kanssa ja äiti koputti hoitajien oveen – ei vastausta. Noin 20 minuutin kuluttua hoitaja aukaisi oven ja pyysi sisälle. Ensin mitattiin kuume ja selvitettiin sairaskertomus – saimme vihreän koodin. Noin vajaan tunnin kuluttua lääkäri otti vastaan ja teki verikokeita. Taas kului tunti ja saimme käskyn mennä röntgeniin. Röntgenistä palasimme odotushuoneeseen ja lopulta uusi lääkäri pyysi sisään. Tässä vaiheessa oli kulunut 5h tulostamme. Koska he eivät osanneet sanoa suoraan syytä, he suosittelivat tyttären ottamista osastolle tarkempia tutkimuksia varten. Alaikäisen ollessa kyseessä yhden aikuisen on yövyttävä osastolla ja vietettävä siellä päivät myös. Onneksi näiden melkein aikuisten kohdalla päivisin voi jättää yksin, kunhan tulee yöksi.

IMG_4824

Menimme siis hoitajan saattamana osastolle ja koska epäilys tarttuvasta taudista saimme yksityishuoneen ja tyttö kiellon poistua huoneesta. Itse lähdin kotiin hakemaan tavaroita itselleni ja tytölle ja järkkäämään asiat esikoisen kanssa ja syömään, olin viimeksi syönyt aamiaisen yli 10h sitten. Yöstä tulikin sitten unohtamaton kokemus eikä suinkaan positiivisessa mielessä. Huoneessa oli vuodesohva vanhempaa varten ja lakanat ja tyynyn sain sairaalalta. Aukaisin vuodesohvan ja sieltä paljastuu erittäin likainen patja. No, etsin kaapista paksun viltin ja laitoin sen alle ja sen päälle lakanan. Hoitajat sanoivat, että patja on likainen ja ihmettelivät, aioinko nukkua siinä. Eipä ollut juuri vaihtoehtoja tarjolla, joten viltti alle eristeeksi. Yöllä hoitajia ravasi parin tunnin välein mittamassa kuumetta ja vaihtamassa tytön tiputuspulloa eli eipä pahemmin tullut nukuttua. Aamulla heräämisen jälkeen jalkani kutisivat. Näin muutaman punaisen näpyn, joita sitten tulikin päivän mittaan lukuisia ja kutiavia. Sängyssä oli ollut luteita tai jotain vastaavia elukoita. Sanani eivät riitä kuvaamaan tunteitani, yö sairaalassa ja tässä tulos. Tänään ilmoitin asiasta yhdelle apuhoitajalle, joka sanoi, että desinfioivat sohvan. Lisäksi aion tehdä ilmoituksen jonnekin korkeammalle taholle sairaalassa.

lutikka1

 

Huvittavaa oli, että periaatteessa TV:n katselu oli maksullista, mutta edellinen potilas oli ostanut niin paljon krediittiä, ettemme missään vaiheessa joutuneet mistään maksamaan. Lisäksi huoneessa oli oma kylpyhuone suihkuineen eli en voi valittaa. Sairaala tarjosi vanhemmalle lounaan kanttiinissa ja illallisen huoneeseen tarjoiltuna. Tähän kuului italialaiseen tapaan pasta/riisi ym., sitten pääruoka (lihaa, kalaa ym.) lisukkeineen ja juoma. Aamiaista vanhemmalle ei tarjottu eli se piti mennä sitten syömään erikseen. Tyttö sai valita aamiaisen ja muut ateriat annetuista vaihtoehdoista. Seuraavaksi yöksi meni isä seuraksi ja mukaansa hän sai kotoa patjan ja lakanat – ei enää kirpunpuremia. Onneksi kaksi yötä riittivät ja tyttö pääsi kotiin.

IMG_4822

Perhelääkärillä käynti, ensiapu ja sairaalassaolo eivät maksaneet mitään. Kaikki ilmaista alusta loppuun. Kirput olisin voinut jättää kokematta, mutta muuten kyllä hoito oli tarkkaa ja pätevää. Eivät yhden päivän jälkeen suostuneet päästämään kotiin, koska aikaisemmin yhden kuumeettoman päivän jälkeen oli noussut uudestaan kova kuume. Onneksi mitään ei tullut ja pääsimme kotiin jatkamaan toipumista.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s