SIM-kortti

2017-08-04 15.20.16-1.jpgItaliassa suurin osa matkapuhelinliittymistä toimii prepaid-periaatteella. Itse olen ollut vuosia Timin asiakas. Tim on Italian valtion entisen puhelinyhtiön Telecomin merkki ja varsinainen byrokratian jättiläinen Tim onkin. Heinäkuun lopussa menin kysymään parempaa liittymää, erityisesti halusin enemmän dataa. Ystävällinen myyjä kysyi, olenko syntynyt ulkomailla ja vastattuani myöntävästi hän teki erittäin hyvän tarjouksen. Ainoa ongelma, että joutuisin vaihtamaan numeroni. Lopulta päätin tarttua tarjoukseen ja vaihdoin numeroni, vaikka freelancerina se aiheuttaakin usein ongelmia asiakkaiden kanssa.

 

2017-08-03 15.18.13-1.jpgOnnellisena, uuden SIM-kortin omistajana päätin tietysti sulkea vanhan numeron tai luulin, että se olisi tehty kaupassa mutta ei. Otin yhteyttä Timin chattiin ja sain neuvon, mitä tehdä. Lähetin lomakkeen ja olin itseeni tyytyväinen, kunnes puhelin soi. Lomakkeesta puuttuu eräs numerosarja, joka kuulema löytyy SIM-kortista. Minulla vaan ei enää ollut tuota vanhaa SIM-korttia. Asiakaspalvelija suositteli ilmoittamaan SIM-kortin kadonneeksi/varastetuksi ja pyytämään liittymän sulkemista.

 

2017-08-04 12.08.31.jpgSiispä soitan Timin palvelunumeroon ja näpyteltyäni eri numeroita, saan vihdoinkin jonkun ihmisen puhelimeen. Selitän tilanteen ja pyydän SIM-kortin lukitsemista. Ei onnistu, koska olen tehnyt pyynnön numeron lakkauttamisesta. Mamma mia! Kerään kärsivällisyyteni rippeet ja selitän, että nimenomaan minua neuvottiin lukitsemaan SIM-kortti, jotta vanhan numeron sulkeminen onnistuisi. Asiakaspalvelija kysyy, että haluanko siis lukita SIM-kortin – vastaan, että kyllä nimenomaan. Asiakaspalvelija tekee työtä käskettyä ja taas olen tyytyväinen, että ongelma ratkaistu. Lähetin vielä perjantaina uudestaan lomakkeen, jossa pyydän sulkemaan numeron.

2017-08-02 13.55.22.jpgTänään soi puhelin, asiakaspalvelija ilmoitti, että ilman tiettyä SIM-kortissa olevaa numerosarjaa numeroa ei voi lopettaa. Selitän, että olen jo pyytänyt lukitsemaan numeron. Ei, numero on yhä voimassa, asiakaspalvelija suosittelee soittamaan uudestaan ja pyytämään lukitsemista ja lähettämään uudelleen lomakkeet. Tässä vaiheessa kärsivällisyyteni on loppu – finito. Googlaan mitä tehdä numeron lopettamiseksi ja löytääkö sitä numerosarjaa muualta kuin SIM-kortista. Kyllä, löytyy siitä kortista, jossa SIM-kortti oli kiinni. Pieni toivonkipinä syttyy ja tarkistan puhelimeni pakkauksen (jonka jostain syystä olin säilyttänyt) ja siellähän on tämä kortti. Sieltä saan tämän pyhän numerosarjan. Täytin taas online-lomakkeen ja lähetin sen ja nyt siinä on tämä elämää tärkeämpi numerosarja. Odotan mielenkiinnolla mitä ongelmia Tim vielä keksii vai saisinko jo sen vanhan numeron suljettua. Vaikeaa on vanhan numeron sulkeminen tässä maassa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s